COVID-19 PCR keel-neus swab zelf test

 

U kunt bij ons terecht voor een PCR zelf test, waarbij u zelf een keel-neus swab kan nemen. De test wordt geanalyseerd door Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae. Het "state of the art" laboratorium bezit de meest geavanceerde apparatuur op laboratoriumgebied en is ISO 17025 en ISO/IEC 15189:2007 geaccrediteerd. Klik hier voor meer informatie over de certificaten en kwaliteit.

 

Hier treft u de instructie aan van de keel-neus swab afnamemethode. Klik hier.

 

Uitslag

U ontvangt de uitslag uiterlijk binnen enkele dagen per SMS. Positieve uitslagen worden eerst gebeld.

Zodra u het afnamemateriaal in een Postnl brievenbus heeft gestopt, dan wordt de medische post de volgende dag op het laboratorium afgeleverd. In het weekend moet je je test in een medische brievenbus stoppen. 

Van maandag tot en met vrijdag worden brievenbussen van Postnl geleegd. Voor het verzenden van medische post wordt doorgaans een uitzondering gemaakt zodat deze op maandag bezorgd kunnen worden. Bepaalde Postnl brievenbussen hebben een medisch post logo. In deze brievenbussen kan je je afnamemateriaal op zondag voor 17.00 posten, want deze brievenbussen worden op zondag leeggemaakt. Uw afnamemateriaal wordt dan op maandag bij het laboratorium bezorgd.

 

Let op!

Wij nemen direct met u contact op zodra de testgegeven door ons zijn ontvangen via onze digitale verbinding met het laboratorium. Ons telefonisch vragen om de uitslag is niet mogelijk ivm de strenge privacy/AVG richtlijnen. 

 

Zelf brengen

U kunt het afnamemateriaal ook zelf brengen naar het laboratorium en aldaar in de brievenbus stoppen. Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur en zaterdag tussen 8:00 en 11:00.

Dr. Stein + Kollegen
Tomphecke 45
41169 Mönchengladbach
Duitsland 

Online instructie

U kunt een online instructie van ons krijgen tijdens de afname. Indien gewenst kunt u een afspraak hiervoor inplannen via het menu Test plannen.

 

Wat betekent een negatieve corona PCR test?

Een negatieve Covid-19 PCR test betekent dat er geen erfelijk materiaal van het Coronavirus (SARS-CoV-2) in het slijmvlies is gevonden. De uitslag wordt per SMS en/of telefonisch doorgegeven. Op verzoek ontvangt u van u van ons een officiële laboratoriumuitslag en indien gewenst een begeleidende brief.

 

Wat betekent een positieve corona PCR test?

Een positieve coronavirus PCR test betekent dat er erfelijk materiaal van het coronavirus (SARS-CoV-2) is aangetoond in de samples die zijn afgenomen van jouw slijmvliezen. Dat houdt kortweg in dat je het virus bij je draagt. 

Omdat een PCR test erfelijk materiaal (RNA) zoekt en geen onderscheid kan maken tussen dood of levend materiaal, kan het zijn dat de test positief is en het virus in werkelijkheid al dood is. Het gaat dan om restjes erfelijk materiaal die nog niet zijn opgeruimd door het lichaam. Omdat het hier gaat om een nieuw virus en een nieuwe test, weten we nog niet voldoende om te kunnen zeggen hoe lang dit dode RNA aanwezig blijft, de verwachting is dat dit maar heel kort is.

De kans is dus het grootst dat u besmet bent met het virus. U dient de maatregelen van het RIVM na te streven en het is belangrijk uw directe contacten te informeren.